Hvordan tørrer en tørretumbler tøjet?​

En tørretumbler tørrer tøjet ved brug af opvarmet luft og ventilation eller kondensering. Ved kondensering fortættes fugt og bliver til vanddråber. Måden at tørre tøjet på i tørretumbleren kan opdeles i fire forskellige typer.​

Tørretumbler med aftræk

En tørretumbler med aftræk betyder at tørretumbleren suger luft ind som opvarmes og den varme fugt blæses ud igen igennem et rør eller en slange. Og tøjet bliver tørt. Tørretumbler med aftræk er den mest almindelige.

Tørretumbler med kondensering ved brug af luftafkøling

Her bruger tørretumbleren gennemblæsning af varm luft til at tørre tøjet med. Fugten bliver derved fjernet fra det fugtige tøj. Denne type tørretumbler har en kondensator, som den varme luft kommer op i hvor luften afkøles og bliver til vand. Der er en vandbeholder nederst i tørretumbleren, hvor vandet samles. Her skal man huske at tømme beholderen for vand efter tørring.

Tørretumbler med kondensering ved brug af vand

Denne type tørretumbler har en pumpe som kan pumpe vandet fra vandbeholderen nederst i tørretumbleren op i en anden vandbeholder, hvor der kan tilsluttes en slange som føres til et afløb, så her er det ikke nødvendigt at tømme manuelt.

Tørretumbler med kompressor

Tørretumbler med kompressor virker ved, at det er kompressoren, der køler den fugtige luft fra tøjet. Der forløber en cirkulering. Der er en ventilator, der føre den fugtige luft fra tøjet ind i en fordamper, derved nedkøles luften og frigiver fugten. Tilbage igen med luften som bliver opvarmet i kodensatoren på vejen og videre ind og tørrer tøjet, opsamle fugten igen og sådan igen og igen indtil tøjet er tørt.

Det er den billigste form for tørring i tørretumbler. Energiforbruget er lavest her.

fb32 Følg os på Facebook​

fagmand-avis-ikon Læs Fagmandens Avis

Om NITO-TEK A/S

Ullerslev

Svendborgvej 7

5540 Ullerslev - Find vej

Faaborg

Hågerupvej 44A

5600 Faaborg - Find vej

Odense S

Hestehaven 27

5260 Odense S - Find vej

CVR: 18055899

Åbningstider

Mandag​

​07.30 - 16.00

Tirsdag

​07.30 - 16.00

Onsdag

​07.30 - 16.00

Torsdag

​07.30 - 16.00

Fredag

​07.30 - 12.00

Lørdag og søndag

Lukket

Find os på kortet